fi | sv | eng

Vahvista vaikuttamista -koulutus

27.3. Lahti, 9.5. Tampere, 2.9. Kuopio, 4.9. Turku, 9.9. Oulu ja 30.10. Vaasa

Koulutuksen tarkoituksena on antaa SOSTEn jäsenjärjestöjen ja niiden yhdistysten edustajille uusia eväitä järjestöjen vaikuttamistyöhön. Painopisteenä ovat kunnalliseen ja alueelliseen päätöksentekoon vaikuttaminen sekä verkostojen ja kumppanuuksien rakentaminen.

Koulutus kestää noin kolme tuntia. Se sisältää myös harjoitteita, vapaata keskustelua ja ideointia sekä vierailijapuheenvuoroja.

Paikkakuntakohtaiset ohjelmat löydät klikkaamalla paikkakunnan nimeä oikeassas sivupalkissa. Alueiden sparrauspuheenvuoroja varmistetaan parhaillaan - joten pdf valmistuu heti nimien varmistuttua.

OHJELMA

 

13.00
Tervetuloa

Laura Simik, Manager, Abvie Oy:n Strategic Health Initiatives

13.15
Vaikuttamistyön murros - lobbausmonologista yhdessä rakentamiseen

Vaikuttamistyön perusperiaatteet ja uudet tuulet

Verkostot ja kumppanuudet vaikuttamistyön välineenä

Harjoitukset ja keskustelut

Laura Simik, Manager, Abvie Oy:n Strategic Health Initiatives

14.15
Iltapäiväkahvi
14.30
Vahvista vaikuttamista - mutta miten?

Miten luodaan toimiva keskustelu ja kumppanuus?

Sparrauskeskustelu, sparraajina alueen päättäjiä, kansanedustajia sekä muita keskeisiä tahoja.

27.3. Lahti Kaupunginvaltuutettu Marjo Loponen (KD), kansanedustaja Mika Kari (SDP) ja kaupunginvaltuutettu Rami Lehto (Perussuomalaiset).

9.5. Tampere: Pormestari Anna-Kaisa Ikonen, kaupunginvaltuutettu Anna-Kaisa Heinämäki ja kaupunginvaltuutettu Johanna Loukaskorpi

2.9. Kuopio Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Sari Raassina ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Neeta Röppänen

4.9. Turku Kansanedustajan avustaja Antti Kirkkala

9.9. Oulu Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pirjo Sirviö

30.10. Vaasa

4.11. Imatra PERUTTU

Edunvalvojasta edelläkävijäksi - vaikuttamistyön ennakoiva ote

Miten poliittisen vaikuttamistyön ennakoiva ote saavutetaan?

Laura Simik, Manager, Abvie Oy:n Strategic Health Initiatives

16.00
Päätössanat

Koulutuspaikka

27.3. Lahti, Scandic Lahti, Vesijärventie 1, Lahti

9.5. Tampere, Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1, 33100 Tampere

2.9. Kuopio, Sokos Hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio

4.9. Turku, Kokoustila Alvarium, Puutarhakatu 8 B, 20100 Turku

9.9. Oulu, Hotelli Cumulus Oulu, Kajaaninkatu 17, 90100 Oulu

30.10. Vaasa, Vaasa-opisto, Opistokatu 1, 65100 Vaasa

4.11. Imatra, Rantasipi Imatran valtionhotelil, Torkkelinkatu 2, Imatra

Osallistumismaksu

SOSTEn jäsenille 30 € ja muille 35 €. Hinta sisältää iltapäiväkahvit.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Peruutusehdot

Osallistumisen peruminen ilman kuluja on mahdollista ilmoittautumispäivään saakka. Perumatta jätetystä koulutuksesta veloitetaan koko osallistumismaksu.

Sairastumisesta johtuvissa perumisissa, jotka on tehty määräajan jälkeen, osallistumismaksu voidaan jättää veloittamatta lääkärintodistuksen perusteella.

Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi.

Peruutus tulee tehdä kirjallisesti sähköpostilla koulutus@soste.fi

Kouluttajat

 
Laura Simik

Manager, Abvie Oy:n Strategic Health Initiatives

Laura Simik toimi SOSTEssa erityisasiaintuntijana, yhteiskuntasuhteet maaliskuun loppuun saakka. Hän vastasi SOSTEn suosituista Politiikan kulmapöytä -tapaamisista.

Laura on idearikas ja innostava moniosaaja. Hän pystyy laajan kokemuksen kautta havainnollistamaan asioita ymmärrettävästi ja avaamaan kokonaisuuden helposti käsiteltäväksi paketiksi.  Työkaverina hän on mukava ja hauska, jolla on rento ote mutta tekee piinkovaa tulosta.

Mika Kari 

Mika Kari (sd.) on Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja ja entinen Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

Rami Lehto

Rami Lehto on Lahden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Lisäksi on Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Lahden Perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Anna-Kaisa Ikonen

Pormestari, Tampereen kaupunki

Anna-Kaisa Ikonen (kok) valittiin Tampereen pormestariksi tammikuussa 2013. Pormestarina hän toimii sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajana että kaupunginjohtajana. Hän siirtyi pormestarin tehtävään valtiovarainministeriöstä, jossa hän työskenteli hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen valtiosihteerinä. Sitä ennen hän on toiminut mm. Tampereen apulaispormestarina vastaten ikäihmisten palveluista ja terveyttä ja toimintakykyä edistävistä palveluista, Pirkanmaan ELY–keskuksessa kehittämispäällikkönä sekä projektijohtajana ja liiketoiminta-alueen vetäjänä konsulttitoimisto Net Effect Oy:ssa.

Tampereen kaupunginvaltuutettuna Ikonen on ollut vuodesta 2009 lähtien. Muista nykyisistä luottamustoimista mainittakoon Pirkanmaan maakuntavaltuuston jäsenyys, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajuus, Kuntaliiton hallituksen varajäsenyys sekä NNKY:n Maailmanliiton hallituksen jäsenyys. Ikonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Johanna Loukaskorpi

Kaupunginvaltuutettu, Tampereen kaupunki

Johanna Loukaskorpi työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina Hämeenlinnan yhteiskoulussa. Hän on toiminut perusasteen opettajana kymmenen vuotta ja sitä ennen työskennellyt vuoden opettajankouluttajana ohjaten äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi opiskelevia. Hän toimii tällä hetkellä myös nuorten opettajien vertaisryhmämentorina. Kaupunginvaltuutettuna hänellä on menossa toinen kausi. Erityisesti hän on perehtynyt lasten ja nuorten asioihin ja siihen liittyvään päätöksentekoon.

Anna-Kaisa Heinämäki

Kaupunginvaltuutettu, Tampere

Anna-Kaisa Heinämäki on 36-vuotias tamperelainen kaupunginvaltuutettu. Luottamushenkilökokemusta hänellä on kertynyt  kaupungin osakeyhtiöiden hallituksista, lautakunnasta ja kaupunginhallituksen henkilöstöjaostosta. Hän toimii myös Vihreän valtuustoryhmän vapapuheenjohtajana sekä Tampereen ensi ja turvakoti ry:n hallituksen jäsenenä.

Koulutukseltaan Heinämäki on poliisi sekä yhteiskunta- ja hallintotieteiden maisteri. Hän on toiminut poliisin eri tehtävissä vuodesta 2000 lähtien. Peruspoliisitehtävien lisäksi kokemusta on kertynyt esimiestehtävistä, rikoksentorjuntahankkeista, strategiatyöstä, poliisilaitoksen koulutuspäällikkönä toimimisesta sekä poliisitarkastajan tehtävistä Poliisihallituksen ylijohdon esikunnassa. Vakivirka hänellä on Sisä-Suomen poliisilaitoksella ylikonstaapelina, ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtajana.

Paula Sirviö

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja, Oulu

Naisena politiikassa 22 vuotta, teknisessä lautakunnassa ja kaupunginvaltuustossa sekä lukuisissa kansalaisjärjestöissä.
Nyt hän toimii hyvinvointilautakunnan puolipalkkaisena puheenjohtajana.
Sanotaan, ettei asioihin voi vaikuttaa, mikä ei pidä paikkaansa.
Kaikki on viime kädessä kiinni itsestä ja omista asenteista.

  

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä:

Laura Simik, erityisasiantuntija, yhteiskuntasuhteet. Puh. 040 741 62 99

Koulutuksen käytännön järjestelyistä:

Riitta Ikonen, koulutussuunnittelija. Puh. 050 531 3556

etunimi.sukunimi@soste.fi