fi | sv | eng

Järjestön johtajien valmentava mentorointi

9.12.2014 - 8.12.2015, Helsinki

Haluatko kehittää ja vahvistaa omaa johtamistasi? Tahdotko oman sparraajan, jonka kanssa voit pohtia juuri sinua ja sinun johtamistasi koskevia kysymyksiä? SOSTEn uusi johtajille suunnattu mentorointiprosessi tarjoaa tähän mahdollisuuden. Voit hakeutua joko mentoroitavaksi tai mentoriksi. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden nostaa johtamisesi aivan uudelle tasolle! Ohjelmaan valitaan alkuvaiheessa kahdeksan mentoria ja kahdeksan mentoroitavaa.

Valmentava mentorointi on yhdessäoppimisen prosessi kahden yksilön välillä, jossa kehittymistä ja kasvua tapahtuu molemmilla ammatillisesti, sosiaalisesti ja psyykkisesti. Valmentava mentorointi on osa yhteisöllistä kehittämistä, joka kasvattaa sitoutumista ja toimintatarmoa sekä aktiivisia yhdessä tekemisen tapoja. Valmentava mentorointi toimii luottamuksellisessa ja tasavertaisessa suhteessa, jossa jaetaan kokemuksia ja opitaan niistä. (Ristikangas, Clutterbuck & Manner, 2014)

Vuoden kestävä valmentavan mentoroinnin prosessi käynnistyy jo tämän vuoden puolella. Prosessi sisältää ohjattuja valmennus- ja keskustelutilaisuuksia, joista osa kohdentuu erikseen mentoreille ja mentoroitaville, ja osa toteutetaan mentorien ja mentoroitavien yhteistilaisuuksina. Lisäksi mentorointiprosessiin osallistuvat odotetaan tapaavan kuudesta kahdeksaan kertaan ohjelman aikana. Mentorointiprosessin hinta mentoroitaville on 150 euroa. Mentoreille ohjelma on maksuton.

Mentorointiprosessia luotsaa BoMentis Oy.

RYHMÄTAPAAMISET

 

9.12.2014
klo 13-16

Käynnistystapaaminen mentoreille: ”Minä valmentavana mentorina”

SOSTEn toimisto, kokoushuone Ateljee, Hämeentie 15 (6.krs), Helsinki

14.1.2015
klo 9-12

Jatkotapaaminen mentoreille ”Mielentaidot mentorin ydinosaamisena"

SOSTEn toimisto, kokoushuone Ateljee, Hämeentie 15 (6. krs), Helsinki

26.1.2015
klo 9-13

Mentorointiprosessin yhteinen käynnistystapaaminen mentoreille ja mentoroitaville: ”Kohti yhteistä onnistumista valmentavalla mentoroinnilla”

Regus Business Center, Hämeentie 15 (3 krs.), Helsinki

11.8.2015
klo 9-12

Vauhditustapaaminen mentoreille ja mentoroitaville: ”Draivia oppimiseen ja yhteistyöhön”

Tapaamisen ensimmäinen tunti mentoreille, toinen tunti yhteisesti mentoreille ja mentoroitaville ja lopuksi tunti mentoroitaville erikseen.
Paikka ilmoitetaan myöhemmin

8.12.2015
klo 14-15.30

Prosessin päätös mentoreille ja mentoroitaville: Opit jakoon ja kohti tulevaa

Paikka ilmoitetaan myöhemmin

Kohderyhmä

SOSTEn jäsenjärjestöjen toiminnanjohtajat, toimitusjohtajat ja pääsihteerit.

Osallistumismaksu

Mentorointiprosessin hinta mentoroitavalle on 150 €, jonka laskutamme ennen ensimmäistä ryhmätapaamista.

Mentorille osallistuminen on ilmaista.

Hae mentoriksi

Mentorin rooli sopii järjestön johtajalle, jolla on vahva toimialan tuntemus ja halu jakaa omaa osaamistaan, mutta myös kyky käydä ennakkoluulottomasti vastavuoroista dialogia ja oppia uutta. Mentorointi tarjoaa mentorille mahdollisuuden omaksua valmentavan mentoroinnin otteen sekä tehdä näkyväksi järjestöjohtamiseen liittyvää erityisosaamista ja hiljaista tietoa.

Mentori sitoutuu osallistumaan prosessiin liittyviin ryhmätapaamisiin ja järjestämään 6-8 paritapaamista mentoroitavan kanssa.

Hakulomake

Hakemukset viimeistään 7.11.2014.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Kaikille mentoreiksi hakeville ei voida taata mentoriksi pääsemistä tänä vuonna.

Hae mentoroitavaksi

Mentoroitavan rooli sopii järjestön johtajalle, joka on haluaa kehittää johtamistaan pitkäjänteisesti. Mentorointi ei tarjoa välttämättä apua päivän polttaviin ongelmiin. Mentoroitava voi olla vasta tehtävässään aloittanut tai jo pidempäänkin toiminut ammattilainen. Mentoroinnista hyötyy eniten, kun pystyy hahmottamaan työnsä kokonaisuuden ja määrittämään osa-alueet, joissa tarvitsee tukea. Mentorointi tarjoaa mentoroitavalle mahdollisuuden kehittyä johtajana, tunnistaa järjestöjohtamisen erityishaasteita sekä vahvistaa ymmärrystä järjestöjohtamisen toimintaympäristöstä.

Mentoroitava sitoutuu osallistumaan prosessiin liittyviin ryhmätapaamisiin ja järjestämään 6-8 paritapaamista mentorin kanssa.

Hakulomake

Hakemukset viimeistään 7.11.2014.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Kaikille mentoroitavaksi hakeville ei voida taata mentoriksi pääsemistä tänä vuonna.

Mentorointisopimus

Mentori ja mentoroitava täyttävät lyhyen mentorointisopimuslomakkeen, johon kirjataan yhteiset tavoitteet, toteutuneet tapaamiset ja prosessin lopuksi arvio mentoroinnin tuloksista. Kopio mentorointisopimuksesta toimitetaan SOSTElle.

Valinta ohjelmaan

Mentorien ja mentoroitavien hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kaikille mukaan ilmoittautuneille ilmoitetaan valinnasta tai ulkopuolelle jäämisestä henkilökohtaisesti.

SOSTE valitsee yhdessä yhteistyökumppani BoMentis Oy:n kanssa mentorointiohjelmaan mukaan tulevat kahdeksan mentori-mentoroitavaparia. Parivalinta vahvistetaan vielä puhelimitse.

Kaikille mentoriksi tai mentoroitavaksi hakeville ei voida taata mukaan pääsemistä tänä vuonna. Mentorointiprosessisa syntyviä aineístoja, kokemuksia ja asiantuntemusta hyödynnetään SOSTEn kehittämistyössä.

Paritapaamiset

Mentori ja mentoroitava sopivat keskenään paritapaamisten ajankohdat ja tapaamispaikat. Paritapaamisia on suositeltavaa olla noin kerran kuukaudessa, kaikkiaan 6-8 tapaamista. SOSTEn tilat ovat tarvittaessa käytettävissä mentorien ja mentoroitavien paritapaamisia varten.

Tapahtumapaikka

Ryhmätapaamiset järjestetään SOSTEn toimiston tiloissa sekä muissa Helsingin keskustan tuntumassa sijaitsevissa kokoustiloissa.

SOSTEn tilat ovat käytettävissä myös mentorien ja mentoroitavien paritapaamisia varten varaustilanteen mukaan.

Toteuttajakumppani

Mentorointiprosessin pääkouluttajana CEO Marjo-Riitta Ristikangas BoMentis Oystä. Ristikangas on valmentavan johtamisen erityistuntija, jolla on yli 10 vuoden kokemus valmentavan johtajuuden kehittämisestä. Hän on kirjoittanut aiheesta sekä kirjoja että artikkeleita. Koulutukseltaan Ristikangas on VTM (sosiaali- ja organisaatiopsykologia) ja terveydenhoitaja.

Peruutusehdot

Kun mentori-mentoroitava parit on vahvistettu puhelimitse, ilmoittautuminen ohjelmaan on sitova ja mentoroitavilta veloitetaan osallistumismaksu.

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Riitta Kittilä
puh. 050 308 6868
sähköposti: etunimi.sukunimi@soste.fi

Hae mentoriksi tästä

Hae mentoroitavaksi tästä