fi | sv | eng

Innostu ja kehitä!

Järjestötoiminnan kehittäminen -koulutuskiertue 2015

Koulutus tarjoaa ideoita ja näkökulmia verkostotyön, vapaaehtoistoiminnan ja kehittämisen parissa toimiville. Tavoitteena on lisätä osallistujien valmiuksia toimia tuloksellisesti, vahvistaa arvioivaa ja kehittävää työotetta sekä edistää keskinäistä yhteistyötä ja verkostoitumista. Tilaisuudet toteutuvat samansisältöisinä kaikilla paikkakunnilla. Kouluttajat voivat vaihdella tilaisuuskohtaisesti.

Ohjelma sisältää alustuksia, keskustelua ja ryhmätöitä. Ilmoittautuessa tulee valita yksi teema, jota koskevaan työskentelyyn osallistuu koko päivän ajan.

Koulutuspaikkakunnat ovat:
  • 4.3. Turku
  • 11.3. Mikkeli
  • 19.3. Rovaniemi
  • 25.3. Helsinki

OHJELMA

 

Ohjelmaa valmistellaan.

Teemakohtaiset polut

Kipinää kehittämistyöhön

Onko sisälläsi kipinä kehittyä kehittäjänä erilaisissa järjestömaailman tehtävissä? Kaipaatko kehittämistyön matkallesi eväsreppuun menetelmiä ja vinkkejä? Tämä toiminnallinen, alustuksia, arvioivaa ajattelua, keskustelua ja työskentelyä sisältävä koulutuspäivä tarjoaa vinkkejä työnhallintaan ja –seurantaan, menetelmiä ideointi- ja suunnittelutyöhön sekä rakentavaan ja eteenpäin rullaavaan yhdessä tekemiseen ja kehittämiseen. Koulutus vahvistaa osallistujien omien vahvuuksien käyttöönottoa sekä antaa konkreettisia vinkkejä ja menetelmiä kehittämistyöhön, josta osallistujat voivat ammentaa jatkossakin niin omaan työhön kuin vinkiksi muille. Lue lisää

Lisätietoja: Mervi Aalto-Kallio, 050 586 7721, mervi.aalto-kallio@soste.fi

Vaikuttava viestintä

Viestintä on keskeinen vaikuttamisen väline. Viestimällä ohjaat muiden ajattelua, voit vakuuttaa ja saada aikaa muutosta, väität, suostuttelet ja perustelet. Koulutuksen tavoitteena on tarjota eväitä vaikuttavaan ja tulokselliseen viestintään. Miten onnistua saamaan aikaa liikahduksia ihmisten tietoihin, tunnetilaan, mielipiteisiin ja asenteisiin? Miten vaikuttaa käyttäytymiseen ja päätöksentekoon? Sparrausryhmä on tarkoitettu sinulle, joka vaikutat työksesi ja haluat lisää tuloksellisuutta omaan viestintääsi. Saat vinkkejä mm. tavoitteen ja ydinviestin täsmentämiseen, kanavien ja kumppanien valintaan sekä esiintymiseen. Lue lisää

Lisätietoja: Sirpa Sulku, 040 842 3678, sirpa.sulku@soste.fi

Virkistä verkostojasi

Tunne itsesi, tunnista verkostosi ja taltuta verkostoväsymys ajoissa. Koulutuksen tavoitteena on kirkastaa omaa strategista ajattelua käytännön verkostotyöstä. Työmenetelminä Monkey Business osk:n Ville Keräsen alunperin kehittämä Einsteinin työpaja ja Power Hour-käytännön toimintatunti. Pienestä ideasta voi yhdessä pallottelemalla kasvaa riemullinen haaste. Luvassa rennon napakkaa asiaa, yhdessä rakentamista sekä uusia polun alkuja. Koulutuksen avulla selkeytetään sitä mitä halutaan aikaansaada, kenen kanssa halutaan verkostoitua ja miten kumppanit innostetaan yhteiseen tekemiseen. Lue lisää

Mikkeli 11.3. peruttu.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Riitta Kittilä, 050 308 6868, riitta.kittila@soste.fi

Virtaa vapaaehtoistoimintaan

Koulutuksessa käsitellään järjestöjen vapaaehtoistoimintaa ammatillisesta näkökulmasta. Mitä tutkittua tietoa vapaaehtoistoiminnasta on olemassa, mitä toimenpiteitä järjestön hyvä vapaaehtoistoiminta vaatii onnistuakseen ja mistä koostuu tulevaisuuden vapaaehtoisjohtajan osaaminen. Koulutus tarjoaa kokonaisnäkemyksen tulevaisuuden vapaaehtoistoiminnan haasteista ja niihin vastaamisesta. Lue lisää

Lisätietoja: erityisasiantuntija Kiril Häyrinen, 0400 516 163, kiril.hayrinen@soste.fi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen äärellä toimiville järjestöille.

Vaikuttava viestintä teemapolku on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät tee viestintää päätyökseen vaan ovat esim. oto-tiedottajia.

Kouluttajat

Kipinää kehittämistyöhön
Mervi Aalto-Kallio toimii SOSTEssa erityisasiantuntijana työnkuvanaan järjestöjen arvioinnin tuki ja koulutukset, arviointiverkostotoiminta, arviointikonsultaatiot sekä arvioinnin sisällöllinen ja menetelmällinen kehittämistyö. Hän on työskennellyt vuodesta 2004 arvioinnin ja kehittämisen moninaisissa tehtävissä. Kipinää kehittämistyöhön -koulutuksessa Mervi ammentaa muun muassa kehittäjävalmennuksen antia sekä käytännön työssä toimiviksi todettuja vinkkejä osallistujille.
Niina Haake (VTM, YTM) työskentelee erityisasiantuntijana SOSTEssa arvioinnin tuessa. Hänen tehtävänään on tukea järjestöjä arviointi- ja seurantatoiminnassa sekä vahvistaa arviointiosaamista koulutusten, verkostotyön sekä kehittämistyön avulla. Hänellä on useiden vuosien kokemus erilaisista arviointi- ja kehittämistehtävistä hyvinvointi- ja terveysalalla.
Virtaa vapaaehtoistoimintaan
Kiril Häyrinen toimii SOSTEssa erityisasiantuntijana työnkuvanaan järjestökehittämisen ja -koulutuksen koordinointi sekä kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäminen. Häyrisellä on monipuolinen tausta työntekijänä ja luottamushenkilönä eri toimialojen järjestöistä aina pienistä paikallisyhdistyksistä isoihin liittoihin ja säätiöihin.
Virkistä verkostojasi
Jarmo Matala-aho on valmennusyrittäjä, jolla on yli 20 vuoden monipolvinen kokemus koulutuksen kentillä. Pääaineena yhdessä uuden luominen. Sivuaineina verkostoituminen ja kaverijohtaminen. Toimii aktiivisena kansainvälisen Tiimiakatemia Learning Networkin jäsenenä ja on sertifioitu Tiimiakatemia® Team Coach. Innostuksen lähde: "mitä kaikkea voimmekaan saada aikaan sillä, mitä meillä jo on." Lisätietoja www.vigilante.fi. Keskustelee mielellään kanssasi mm. Twitterissä @jmatala_aho.
Vaikuta viestinnällä

Mika Railo työskentelee SOSTEn viestintäjohtaja. Hänellä on kohta 20 vuoden kokemus viestinnästä ja vaikuttamisesta ympäristö-, kehitysmaa- ja sotejärjestöissä sekä kotimaassa että kansainvälisillä foorumeilla. Vuosien varrella hän on lobannut päättäjiä niin geeniruoan säätelystä, ilmastonmuutoksesta, kansainvälisestä veropakoilusta kuin soteuudistuksestakin.

Timo Lehtinen työskentelee SOSTEssa yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Työssään hän koordinoi SOSTEn vaikuttamistyötä ja sidosryhmäsuhteita. Lehtinen on toiminut nuoresta asti erilaisissa järjestöissä ja vähitellen järjestöharrastuksesta tuli ammatti. Hän on työskennellyt noin kymmenen vuotta erilaisissa järjestötehtävissä asemapaikkoina Turku, Helsinki ja Bryssel. SOSTEn lisäksi hänellä on kokemusta ammattijärjestöjen sekä opiskelijajärjestöjen toiminnasta.

Koulutuspaikat

4.3. Break Sokos hotel Caribia, Kongressikuja 1, Turku

11.3. Mikkelin ammattikorkeakoulu, Kasarmin kampus, Patteristonkatu 3 D, Mikkeli

19.3. Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29, Rovaniemi

25.3. Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, Helsinki

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 50 € sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.

Jokainen huolehtii mahdollisista matkustus- ja majoituskuluista sekä niihin liittyvistä järjestelyistä itse.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ole nopea! Teemakohtaisten polkujen osallistumismäärä on rajattu 30 osallistujaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella paikkakuntakohtaisesti:

4.3. Turku  (ilmoittautuminen 18.2. mennessä). Päättynyt
11.3. Mikkeli (ilmoittautuminen 25.2. mennessä) Päättynyt
19.3. Rovaniemi (ilmoittautuminen 5.3. mennessä). Kipinää kehittämistyöhön TÄYNNÄ, Virtaa vapaaehtoistoimintaan on tilaa.
25.3. Helsinki (ilmoittautuminen 11.3 mennessä) TÄYNNÄ

Muista valita teemakohtainen polku, jota kuljet koko tilaisuuden ajan!

Tutustu peruutusehtoihin.

Lisätietoja

Kokonaisuudesta
Koulutuspäällikkö Sirpa Sulku, puh. 040 842 3678
Käytännön järjestelyistä
Koulutussuunnittelija Riitta Ikonen, puh. 050 531 3556
Koulutussihteeri Anni Autti, puh. 0400 914 225
Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@soste.fi