fi | sv | eng

Pentin tarina

Pentti on ollut vapaaehtoisena jo kymmenen vuotta. Lähellä on niin paljon yksinäisiä ikäihmisiä, vaikeita rappukäytäviä ja hissittömiä taloja. Joskus ollaan vaan läsnä, joskus mennään kauppaan tai lääkäriin. Pentille on ilo, että on terveyttä vielä eläkevuosinakin. Voi tehdä työtä, vapaaehtoisesti.

Vapaaehtoistyö on arvokasta

Hyvinvointitaloudessa aito panostaminen terveyden edistämiseen, toimivaan terveydenhuoltoon sekä laadukkaisiin ja tehokkaisiin sosiaalipalveluihin ovat investointeja tulevaisuuteen. Parhaimmillaan hyvinvointi-investointien taloudellinen tuotto on moninkertainen, jos työtön työllistyy. Tai kun ikäihminen jatkaa työn tekemistä, vaikka sitten vapaaehtoisesti.

Vapaaehtoisia toimijoita on pelkästään sosiaali- ja terveysjärjestöissä on neljännesmiljoona. Hyvinvointitaloudessa talousohjautunut virkamieskin ymmärtää vapaaehtoistyön arvon molemmissa merkityksissään, talouden ja hyvinvoinnin kannalta.

Tätä varten tarvitsemme parempia mittareita, jotka pystyvät huomioimaan budjettikausien talouslukujen lisäksi koetun hyvinvoinnin ja terveyden.

Otetaan ensin huomioon vaikkapa vapaaehtoistyön arvo bruttokansantuotteessa. Ja stressitestataan sitten kuntien hyvinvointitaloutta.

Ehdota meille uutta tarinaa tai kerro oma esimerkkisi!

Lähetä viesti