fi | sv | eng

Päivin tarina

Päivi on kahden alle kolmivuotiaan äiti, äiti ihan tavallisessa perheessä. Ja tavallista sekin, että elämä muuttui haastavaksi ihan yllättäen. Nyt taas hiekka lentää, omassa kotipihassa, Aapon lapiosta. Ja lentää perheenkin arki, kiitos kunnan kotiavun ja lähiseudun perhekahviloiden. Niihin oli helppo mennä. Ja helppo luottaa.

Hyvinvointi tehdään ennalta

Hyvinvointitaloudessa ymmärretään, että parhaat investoinnit hyvinvointiin tehdään silloin, kun ongelmia ei osata edes vielä ajatella. Etukäteen ja ajoissa.

Kaikkien tärkeimmistä asioista huolehditaan ennalta vaikkapa kuntien palveluissa ja järjestöjen toiminnassa. Tuodaan apua koteihin, annetaan aidosti aikaa neuvolassa, kootaan monia eri ammattilaisia yhteen koulun ympärille tai neuvotaan viisaasti painonpudottajaa ruokavaliossa. Ja varmistetaan, että ihmisillä on aikaa ja paikkoja tavata toisiaan, mahdollisimman helposti.

Juuri tänään hyvinvointiin ja terveyteen sijoittaminen täytyy nähdä investointina tulevaisuuteen.

Jos nämä investoinnit jätetään tekemättä, tulee lasku myöhemmin liian kalliiksi. Kalliiksi perheiden murhenäytelmissä, kuntataloudessa ja koko yhteiskunnassa.

Ehdota meille uutta tarinaa tai kerro oma esimerkkisi!

Lähetä viesti