fi | sv | eng

Uusi hyvinvoinnin aikakauslehti Noste ilmestyy tänään

25.01.2013, 07:45

Uuden hyvinvointipoliittisen Noste-lehden ensimmäinen numero ilmestyy tänään. Noste vie lukijat Suomessa työskentelevien virolaisten ja vankilasta juuri vapautuneen Lassen maailmaan. Lisäksi perehdytään elintarvikkeiden lisäaineisiin ja kysytään, mitä rap-artisti ja psykoanalyytikko saavat irti uudesta sosiaalihuoltolaista.

Noste selvittää myös vakuutusoikeuden lääkärien kytkökset vakuutusyhtiöihin, puhuu arkkiatri Risto Pelkosen kanssa Dostojevskista ja kysyy, pitäisikö raskaana olevat päihdeongelmaiset määrätä pakkohoitoon.

– Nosteen aihevalinnat liikkuvat laajalla säteellä. Haluamme tehdä lehteä, joka tarjoaa lukijoilleen yllätyksiä ja uutta tietoa, sanoo päätoimittaja Ilkka Karisto.

Nosteen kovaa ydintä ovat perinteiset sosiaali- ja terveysaiheet, joita lähestytään uusista näkökulmista.

– Noste on yhtä aikaa ammattilaislehti, järjestölehti ja yleisaikakauslehti. Haluamme tarjota ajateltavaa kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille, Karisto sanoo.

Luvassa on sekä pitkiä ilmiöjuttuja – kuten ensimmäisen numeron 16-sivuinen Viro-reportaasi – että lyhyitä väläyksiä ajankohtaisiin aiheisiin, uutisia ja laadukasta kuvajournalismia.

Nosteen julkaisijoita ovat SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry sekä Huoltaja-säätiö.

– Tavoitteena on kokonaisvaltainen ote niin ihmisten elämään kuin yhteiskunnan kehitystrendeihin ja päätöksentekoon, tiivistää Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja Ulla Salonen-Sóulie.

– Sosiaalialan näkökulmasta Noste on uudenlainen toiminta-areena, jotain mitä tarvitaan, mutta mitä ei ole ennen ollut, hän sanoo.

– Perustavoite on, että Nosteesta kehittyy vahva sosiaali- ja terveyspoliittinen keskustelija, joka tavoittaa myös järjestöt ja muun kansalaisyhteiskunnan, lisää SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

– Siihen lehti tarvitsee täyden journalistisen vapauden. Toisaalta se toivottavasti ammentaa julkaisijoittensa arvopohjasta, hän sanoo.

Lue pääkirjoitus

Lisätietoja

päätoimittaja Ilkka Karisto,
Noste, puh. 050 364 1756, ilkka.karisto@soste.fi

Noste ilmestyy viidesti vuodessa ja sen voi lukea myös sähköisenä näköislehtenä, jonka lukuoikeus sisältyy kaikkiin tilauksiin. Sähköinen irtonumero löytyy hintaan 7,50 euroa osoitteesta lehtiluukku.fi. Lisäksi lehteä voi seurata verkossa: www.nosteessa.fi.