fi | sv | eng

TERVE-SOS 2014 -palkinnot Kylille kulttuuria -mallille ja Valot-toimintamallille

09.05.2014, 08:57

TERVE-SOS-palkinto 2014

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos myönsi 2 000 euron TERVE-SOS-palkinnot Etelä-Pohjanmaalle ikäihmisten voimavaroja kulttuuritoiminnassa hyödyntävälle mallille sekä mikkeliläiselle hoidettavan ja omaisen hyvinvoinnista huolehtivalle toimintamallille. Palkintojen saajat julkistettiin TERVE-SOS-tapahtumassa Lappeenrannassa 8. toukokuuta.

Kylille kulttuuria -toimintamalli

VALOT - omaishoitajien ohjausmalli terveydenhuollossa

TERVE-SOS-palkinto on tunnustus Liikkeellä kohti hyviä palveluja -teemaan liittyvälle sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehittämis- tai kokeiluhankkeen tuloksena syntyneelle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle käytännölle. Muita kriteereitä olivat toimivuus ja vaikuttavuus, hyödynnettävyys ja yleistettävyys sekä ehdotuksen laatu. Hakemuksia tuli yhteensä 23. Lisäksi tänä vuonna valittiin 500 euron arvoinen yleisön suosikki: Hoitojoukkuemalli Jyväskylästä.

Hoitojoukkuemalli perusterveydenhuollon avosairaanhoidon vastaanottotyössä

Yleisö sai äänestää suosikkiaan Innokylässä

Hakemusten tekoalustana oli ensimmäistä kertaa Innokylä, joka on kaikille avoin ja maksuton hyvinvointi- ja terveysalojen kehittämisen verkkopalvelu. Hakemuksissa painotettiin tulosten kuvaamista. Hakijat kuvasivat oman kehittämistyönsä Innokylään toimintamalleina, joita jatkossa muutkin voivat hyödyntää. THL:n arviointiraati valitsi 23 hakijasta jatkoon seitsemän mallia, joista valittiin varsinaiset palkinnon saajat. Lisäksi yleisö sai äänestää seitsemää finalistia Innokylän verkkopalvelussa ja eniten yleisön ääniä saanut malli palkittiin rahapalkinnolla. Finalistit pääsivät myös markkinoimaan omia mallejaan Innokylän ilmaiseen tapahtumaan TERVE-SOS-tapahtuman yhteydessä.

Innokylän logo