fi | sv | eng

Tänään juhlitaan kansallista Change Day -päivää

03.11.2015, 08:30

Suomen ensimmäinen Change Day huipentuu tänään 3.11. eri puolilla Suomea työpaikoilla vietettävään kansalliseen Change Day -juhlapäivään. Päivän tärkein anti on jokaisen henkilökohtainen lupaus asiakaslähtöisempien sosiaali- ja terveyspalveluiden puolesta.

Päivän päätapahtuma seuraa Tampereen Tipotien sosiaali- ja terveyaseman Change Day -menoa kello 11–14. Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu yhteistyössä Aamulehden kanssa, Keski-Suomessa vietettävä Sotember, Innopalkinnon 2015  jako ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Innopalkinto jaetaan kuntalaisten arjessa toteutetulle hyvinvointia ja terveyttä edistävälle lupaavalle kokeilulle.

Tampereen tilaisuutta voi seurata etänä täällä ja tilaisuuden voi katsoa myöhemmin samalta sivustolta. Tilaisuudessa nostetaan esiin Tampereen kaupungin lisäksi myös muita mukana olevia tahoja.

Järjestöjen kädenjälkiä

Autismiliitto lupaa Twitterissä: ”Meillä #tyohyvinvointi'a pidetään yllä esim. #huumori'n avulla. Veeti lupaa naurattaa jatkossakin.”

Setlementti Naapuri ry jätti kädenjälki kehittämispäivässään, muun muassa nämä: En selaa sähköpostia kokouksissa. Lupaan antaa tilaa muille jakaa ajatuksia. Lupaan suhtautua avoimesti ja myönteisesti organisaation kehittämisideoihin. Lupaan huolehtia omasta jaksamisestani – pidän työpäivän aikana yhden 10 minuutin tauon, jolloin teen kehoa ja mieltä rentouttavan harjoituksen.

Change Dayssä muutos lähtee minusta

Change Day on kaksi vuotta sitten Britannian terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n luoma uudistusliike, joka on levinnyt muun muassa Ruotsiin, Hollantiin, Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Change Day innostaa työntekijöitä tekoihin parempien sosiaali- ja terveyspalvelujen puolesta. Change Dayssa ei pyritä muuttamaan hallintorakenteita vaan jakamaan hyviä käytäntöjä alhaalta ylöspäin jättämällä kädenjälkiä eli lupauksia konkreettisista teoista. Change Day toimii kanavana työntekijöille parantaa omia työtapoja, -ympäristöä ja -ilmapiiriä.

Change Dayhin voi osallistua kuka vain. Tosin nyt Suomen ensimmäisenä Change Day -vuonna painopiste on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten muutosideoissa.

Change Dayhin mukaan lähteneiden työyksiköiden kesken jaetaan Change Day -kehittämispalkinto ensi vuoden alussa.

#muutoslahteeminusta   #changedaysuomi