fi | sv | eng

Suomi on nyt tasa-arvoisempi Suomi

28.11.2014, 14:26

Panu Laturi, johtaja, Vaikuttamisen tuki

Suomi otti tänään askeleen kohti yhteiskuntaa, jossa jokaista ihmistä kohdellaan lain edessä tasa-arvoisesti. Askel oli merkittävä, sillä nyt seksuaalivähemmistöille taataan samat oikeudet kuin muillekin Suomen kansalaisille. Tämä asia on ollut SOSTElle tärkeä ja olemme erittäin onnellisia siitä, että eduskunnasta löytyi rohkeus puuttua tähän ihmisoikeuskysymykseen.

SOSTEn mielestä on tärkeää, että jokaisella ihmisryhmällä on Suomessa mahdollisuus elää ihmisarvoista elämää. Tässä onkin muistettava, että työ ei lopu tähän. Esimerkiksi vammaisten oikeuksissa on paljon tekemistä. Samaten siinä, että jokaiselle lapsella olisi yhteiskunnan taholta mahdollisuudet saavuttaa elämässään haluamiaan tavoitteita. Yhteiskunnan tehtävä onkin auttaa, tukea ja suojellla heikoimmassa asemassa olevia ja poistaa niitä esteitä mitä yhteiskunnassa on itsenäisen ja tasaveroisen elämän saavuttamiseksi.

SOSTE ja monet jäsenjärjestömme ovat olleet mukana tukemassa metahdomme.fi kampanjaa, jossa sadat järjestöt ja yritykset ovat osoittaneet tukeaan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kampanja oli yksi tapa osoittaa, että myös järjestöjen ja yritysten mielipiteillä on merkitystä. Toivommekin, että tällainen yritysten ja järjestöjen laajempi yhteiskuntavastuuajattelu laajenee osaksi Suomalaista yhteiskuntaa.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa sekä ihmiset, että talous voivat paremmin.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: