fi | sv | eng

Speaker's Corner: Hyvät teot eivät jää rankaisematta

29.09.2014, 09:54

Ilkka Tuokko, projektityöntekijä, Tatsia elämään -projekti, Työttömien AY jäsenten tuki ry

Speaker's Corner

Kirjoitus on osa Speaker's Corner –blogisarjaa. Speaker's Corner on virtuaalinen puhujapönttö, johon Innokylä nostaa asiakkaiden ja palvelujen käyttäjien puheenvuoroja.

Kun kymmenen vuotta sitten muutin Helsinkiin, minua ahdisti suuresti se, että jokaista kaupunkilaista kohdeltiin kuin potentiaalista varasta. Käydessäni muun muassa isäni kanssa eräässä tunnetussa kioskiketjussa, oli vaikutelma lähes poikkeuksetta mitä te sieltä oikein otitte.

Vuosikymmenessä tämä ei tunnu muuttuneen ainakaan parempaan suuntaan.
Olin esimerkiksi jokin aika sitten käymässä yhdessä suuressa ostoskeskuksessa. Mieleni teki kylmää kokista, joten suuntasin tieni kahvijonoon. Siinä seisoessani huomasin kuitenkin takanani pyörätuolissa istuvan miehen.

Asiaa sen kummemmin pohtimatta kysyinkin, voisinko jotenkin auttaa. "Noh, jos kahvin saisi", mies vastasi. Riensin hakemaan hänelle kupillisen. Kun palasin tiskille, kuulin kassaneidin ihmettelevän: "Mihin sä äsken juoksit?". "En minä mihinkään juossut", vastasin, "minä autoin". Koin tarpeelliseksi vielä lisätä: "Ei täällä kaikki ole varkaita". Tähän tyttö kuitenkin vastasi: "Niin, mutta suurin osa on."

Annoin miehen maksaa kahvinsa ja jätin asian sikseen. Kun kävin myöhemmin miestenhuoneessa, huomasin jonkun unohtaneen koppiin merkkiaurinkolasit. Vaikka jälkikäteen asia onkin hieman kaduttanut, poistuin tuossa hetkessä vessasta lasit päässäni ja hymyillen. Mutta tarinan opetus on silti se, että kassaneiti oli lopulta aivan oikeassa: tämä on varkaiden kaupunki.

Kirjoittaja Ilkka Tuokko työskentelee projektityöntekijänä Tatsia elämään –projektissa Työttömien AY-jäsenten tuki ry:ssä. Kirjoitus on osa Speaker's Corner –blogisarjaa. Speaker's Corner on virtuaalinen puhujapönttö, johon Innokylä nostaa asiakkaiden ja palvelujen käyttäjien puheenvuoroja. www.innokyla.fi

Speaker's Corner -sarjassa aiemmin ilmestynyt:

Innokylä

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: