fi | sv | eng

SOSTEtalk! - jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua

01.09.2015, 14:21

Kaarina Tamminiemi, ertyisasiantuntija

Tuleva SOSTEtalk! -tapahtuma tulee sisältämään monipuolisen kattauksen ajankohtaista tietoa, keskustelua ja visiointia meille, jotka teemme töitä ihmisten hyvän elämän puolesta. Tapahtuman teema Uutta yhteiskuntaa etsimässä suuntaa katseen vahvasti tulevaisuuteen, minne meitä johdattelevat eri alojen asiantuntijat.

Uutta ovat monipuoliset teemakokonaisuudet, joita on viisi. Yhtenä esimerkkinä käsiteltävistä teemoista on Hyvinvointitalous, joka edustaa uutta tapaa ajatella hyvinvoinnin ja talouden yhteyttä. Teemaan pureudutaan lähemmin talous, talous, talous -teemasessiossa, jossa esitellään vaihtoehtoisia, mahdottomia sekä mahdollisia talousmalleja. Ruotsista lainaamme heidän ehkä tunnetuinta futurologiaan Stefan Hyttforsia, joka puhuu tulevaisuuden trendeistä ja innovaatioista. Vanhaa on seminaarityyppinen konsepti, johon siihenkin on etsitty uusia elementtejä ja näkökulmia ajankohtaisista ilmiöistä ja teemoista, esimerkkinä Työ nyt ja kohta -teemasessio, jossa mietitään, onko työ tulevaisuudessa elinehto, inhokki vai elämän tarkoitus.

Ihmisten kohtaaminen ei ole ohimenevä trendi

Voidaan aivan perustellusti kysyä, eikö tällaisten tapahtumien aika ole ohi? Kaikki tietohan löytyy nykyään netistä, kommunikoinnin voi hoitaa somessa ja työaikaa säästyy, kun jää toimistolle ja tekee ”oikeita” töitä. Tämä on osittain totta, mutta voisin veikata, että ihmisten kohtaaminen ja verkostoituminen on muodissa myös tulevaisuudessa. Ehkä sille on jopa enemmän tarvetta kuin aiemmin.

"innovoinnissa on ehdottomasti eduksi, jos saadaan kokoon mahdollisimman erilaisia näkökulmia ja ideoita villejäkin sellaisia."

Nyt jos koskaan on tarpeen tuoda eri alojen toimijoita yhteen ja pohtia yhdessä ihmisten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Tavoite on yhteinen, joten on resurssien tuhlausta, jos kukin miettii asioita omissa lokeroissaan. Esimerkkinä, mistä tulevaisuuden palvelut on tehty, on sellainen teema, jota miettimään tarvitaan kaikkia mahdollisia tahoja. Samoin innovoinnissa on ehdottomasti eduksi, jos saadaan kokoon mahdollisimman erilaisia näkökulmia ja ideoita villejäkin sellaisia.

Terveyden uudet ulottuvuudet teemakokonaisuuden alla mm. psykoterapeutti Maaret Kallio puhuu inhimillisyyden merkityksestä nyt ja huomenna. Yksinäisyyttä ja sen monia puolia käsitellään saman teeman alla. Hyvinvoinnista ja terveydestä puhuttaessa ei sovi unohtaa kulttuuria ja sen vaikutusta ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kulttuurin hyvää tekevistä vaikutuksista pääsee kuulemaan Kulttuuri, aliarvostettu lääke -osiossa.

Odotamme sinua

Olemme SOSTEssa lyöneet viisaat päämme yhteen ja olemme porukalla miettineet sitä, mitä tai keitä juuri sinä haluaisit kuulla SOSTEtalk! tapahtumassa. Mielestämme olemme onnistuneet saamaan koolle erittäin kiinnostavan puhujajoukon ja luoneet tapahtuman, joka toivottavasti kiinnostaa mahdollisimman monia. Onnistunut tapahtuma syntyy mielenkiintoisesta ohjelmasta, hyvästä tunnelmasta, sujuvista järjestelyistä, mutta ennen kaikkea ihmisistä.

Olet lämpimästi tervetullut syksyn huipputapahtumaan 7.-8.10. Finlandia-talolle.

Lue lisää

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: