fi | sv | eng

SOSTEn YT-neuvottelut ovat päättyneet

26.01.2016, 15:00

SOSTE on saanut päätökseen tammikuun alussa alkaneet koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut. Taustalla on Raha-automaattiyhdistyksen haettua pienempi avustuspäätös. Yleisavusteisen toiminnan sopeuttamistarve on 350 000 euroa.

Neuvottelujen tuloksena SOSTEn nykyiseen organisaatioon ja sostelaisten työnkuviin tehdään mittavia muutoksia. Niillä haetaan pysyviä säästöjä, joita ei olisi mahdollista saavuttaa esimerkiksi lomautuksilla.

Suurin jäseniin näkyvä ja toiminnallinen muutos on, että SOSTEn alueellinen toiminta järjestetään uudelleen yhteiskuntapoliittisen yksikön alle. Aluetiimi ja sen tehtävänkuvat lopetetaan.

”Jäsenten saama tuki alueilla ei ole lakkaamassa, eikä henkilöstöä olla keskittämässä Helsinkiin. Nykyiset maantieteelliset vastuualueet korvataan substanssipohjaisilla vastuilla, jotka kumpuavat strategian meille ihmisten hyvinvoinnin ja järjestöjen elinvoiman suhteen asettamista tavoitteista.”, kertoo Vertti Kiukas, SOSTEn pääsihteeri.

Myös muuta SOSTEn toimintaa järjestetään uudelleen. Muutoksia tehdään muun muassa viestintäyksikön toimintaan, arviointityöhön ja juridiseen neuvontaan. Muutos tuo mukanaan myös täysin uusia toimintoja, kuten uusien tilojen myötä mahdollistuva koulutuskeskus ja sen luotsaaminen. Panostusta lisätään myös kansainväliseen toimintaan.

”Kaiken kaikkiaan tehtävät muuttuvat lähes 15 sostelaisella. SOSTEn resurssit vähenevät ja kevään aikana joudumme arvioimaan entistä tarkemmin mitä tehdään ja mitä ei”, Kiukas toteaa.

Neuvottelujen tuloksena on päädytty yhden henkilön irtisanomiseen johtoryhmästä. Muut irtisanomiset vältettiin tehtävien uudelleen järjestelyillä.

Muutos astuu kokonaisuudessaan voimaan toukokuun alussa. Muutosta suunnitellaan kevään mittaan yhdessä jäsenten, luottamusjohdon ja henkilökunnan kanssa.

Lisätietoja

Vertti Kiukas, SOSTEn pääsihteeri
puhelin 040 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi