fi | sv | eng

SOSTE vaalituloksesta: Hyvinvointitaloudella Suomi kuntoon

19.04.2015, 21:40

Eduskuntavaalien alustava tulos osoittaa selvää tappiota hallituspuolueille. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE peräänkuuluttaa suunnanmuutosta ja uutta talouspoliittista ajattelua tulevaan hallitusohjelmaan.

”Kulunut hallituskausi käynnistyi kunnianhimoisesti, mutta monessa uudistuksessa uskallus ja poliittinen tahto loppuivat kesken. Uuteen hallitusohjelmaan tarvitaan selvät kirjaukset sote-uudistuksen loppuunsaattamisesta ja tuloerojen kasvun taltuttamisesta”, linjaa SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

Vaalien voittajana Keskusta on itseoikeutettu aloitteentekijä uuden hallituspohjan luomisessa. SOSTE on toiveikas puolueen suhteen.

”Keskustan vaaliohjelma sisälsi runsaasti hyviä linjauksia. Ohjelmassa olleet aloitteet perusturvan kehittämisestä, kansalaisjärjestötoiminnan tukemisesta sekä terveyden edistämisestä tulee kirjata selvästi myös hallitusohjelmaan”, summaa SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

SOSTEn mukaan on valitettavaa, että vaaleja edeltänyt poliittinen keskustelu keskittyi puolueiden leikkauslistojen läpikäyntiin.

”Lyhytnäköiset leikkaukset ja alibudjetointi eivät tuo todellisia säästöjä. Ne vain siirtävät kuluja toisaalle ja tulevaisuuteen. Yhteiskunnallisessa keskustelussa tulevalta hallitukselta on kaivattu strategista otetta yksityiskohtaisen hallitusohjelman sijaan. Hyvinvointitalous on kestävin talouspoliittinen strategia tulevaan hallitusohjelmaan”, sanoo SOSTEn Vertti Kiukas.

Hyvinvointitaloudessa sosiaaliseen hyvinvointiin ja terveyteen sijoittaminen nähdään pitkäjänteisenä investointina tulevaisuuteen, ei kulueränä.

Lisätietoja

Pääsihteeri Vertti Kiukas, 040 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi

Lisätietoa hyvinvointitaloudesta

SOSTEblogi: Hyvinvointitalous