fi | sv | eng

SOSTE: Sote etenee oikeaan suuntaan

27.05.2015, 18:35

SOSTE pitää maakuntamallin valintaa sote-uudistuksen pohjaksi hyvänä, mikäli se antaa mahdollisuuden kehittää sote-järjestelmään asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia. Toinen kannatettava kirjaus hallitusohjelmassa on sosiaali- ja terveyspalveluiden aikaisempaa suurempi integraatio.

"On hyvä, että hallitus pyrkii sote-palveluiden integraatioon, sillä sen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannushyötyjä. Uudistuksia rakennettaessa on kuitenkin huolehdittava, että käyttäjät pääsevät mukaan suunnitteluun, jotta lopputulos aidosti vastaisi heidän tarpeisiinsa", sanoi SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

Sen sijaan hallituksen päätös leikata sosiaaliturvan indeksikorotuksia kohdentaa taloudellisen taakan heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin.

"Tämä on väärä kohdennus, sillä leikkaukset yhdistettynä maksujen ja omavastuiden korotuksiin ja lääkkeiden hintojen nousuun kurjistaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asemaa. Tämä kaikki johtaa toimeentulotukiriippuvuuden kasvuun ja heikentää työllistymisedellytyksiä", sanoi Kiukas.

Soste haluaa myös kannustaa hallitusta jatkamaan toimintamallia, jossa haetaan yhteiskunnan eri toimijoilta tiivistä yhteistyötä tulevan hallituskauden merkittävissä yhteiskunnallisissa uudistuksissa.

Lisätiedot

Jukka Tahvanainen, hallituksen puheenjohtaja, 040 900 4875

Vertti Kiukas, pääsihteeri, 040 592 4287