fi | sv | eng

SOSTE Porin SuomiAreenassa: Mitä on tulevaisuuden hoiva?

14.06.2016, 09:00

Millä ehdoilla ja miten hoivaa tarjotaan tulevaisuudessa? Mistä pidämme kiinni ja mitä muutetaan? Kuka päättää kenelle hoivaa annetaan? SOSTE järjestää Porin SuomiAreenalla keskustelun hoivasta ja sen tulevaisuudesta. Vuoden 2016 SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit SOSTE ja RAY osallistuvat keskusteluun yhdessä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Aiheina ovat hoivan lisäksi osallisuus ja kansalaisyhteiskunnan tulevaisuus.

”Keskustelua sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta käydään vahvojen ehdoilla. Puhetta valinnanvapaudesta on paljon, terveyseroista ja tasa-arvosta puhutaan vähemmän. Ehjä yhteiskunta edellyttää kaikkien huomioimista”, SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas linjaa.

”Työelämää ja hoivaa koskevat ratkaisut ovat kysymyksiä ihmisarvosta ja kansalaisuudesta. Jääkö aktiivisten ja pystyvien varjoon ylijäämäkansalaisia ja ylijäämäihmisiä? Haluamme yhdessä herättää tästä keskustelua”, arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo.

SuomiAreena-viikon aloittaa maanantaina 11.7. klo 10 työelämän muutosta käsittelevä keskustelutilaisuus otsikolla ”Kuka kelpaa töihin?”. Tilaisuudessa monipuolinen asiantuntijajoukko keskustelee arkkipiispa Kari Mäkisen ja toimittaja Ville Blåfieldin johdolla työelämän muutoksesta, työllisyydestä sekä yksilön ja yhteiskunnan vastuusta.

Hoivan tulevaisuudesta keskustellaan maanantaina 11.7. klo 13.30, jolloin näkökulmia asiaan tarjoavat SOSTEn johtaja Anne Knaapi, arkkipiispa Kari Mäkinen, Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, tutkija Päivi Rissanen, Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen sekä eduskunnan kuopus ja vanhusaktiivi kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Keskustelutilaisuuksien lisäksi kansalaistorilla toimii koko SuomiAreena -viikon Kansalaistoimintateltta, jossa voi tutustua sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaan ja löytää itselleen mielekkään tavan auttaa ja toimia. Mukana teltalla on 18 sote-järjestöä, Raha-automaattiyhdistys RAY ja evankelis-luterilaisen kirkon vapaaehtoistyö.fi-portaalin ylläpitämä Pop Up -vapaaehtoistyöpiste. Kansalaistoimintateltta on viikon ajan Porin Kauppatorilla.

Lisätietoja

pääsihteeri Vertti Kiukas, SOSTE, p. 040 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi

tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, Kirkon tiedotuskeskus, p. 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi

Lue lisää

SOSTEn tapahtumat Porin SuomiAreenassa 11.7.-15.7.2016

Tiedote 14.6.2016: SuomiAreenassa järjestetään 170 tilaisuutta