fi | sv | eng

SOSTE: Karttaharjoituksesta kohti ihmisten hyvinvointia

07.11.2015, 11:10

SOSTE on tyytyväinen, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen valmistelu viimein etenee. Ratkaisusta huolimatta SOSTE on huolissaan siitä, saavutetaanko valitulla mallilla kaikki uudistuksen tavoitteet. Sote-uudistuksen tärkein tavoite on varmistaa kustannustehokkaat, laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut mahdollisimman yhdenvertaisesti koko maassa.

"On ollut laaja yhteisymmärrys siitä, että luodaan väestöpohjaltaan riittävän suuria sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisalueita sekä ymmärrettävä rakenne. Viimeöisen päätöksen seurauksena on päädytty kompromissien kompromissiin. Nyt päättäjiltä vaaditaan suurta viisautta järjestää palvelut mahdollisimman yhdenvertaisesti ja eri tuotantotapoja hyödyntäen”, SOSTEn johtaja Anne Knaapi toteaa.

"Nyt pitää varmistaa, että tämän ratkaisun myötä ihmiset saavat laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut oikeaan aikaan, oikeassa paikassa. Valinnanvapauslainsäädännöllä lisätään palveluiden saatavuutta ja tuotannon monipuolisuutta. Tämä pitää toteuttaa niin, että ihmiset voivat luottaa palveluiden laatuun”, Knaapi muistuttaa.

”Nyt on korkea aika siirtyä karttaharjoituksesta kohti ihmisten hyvinvointia. Todellinen uudistus lähtee rakenteiden sijaan ihmisistä, meistä itsestämme.” Knaapi sanoo.

Lisätietoja

Johtaja Anne Knaapi, SOSTE
040 194 2518
anne.knaapi@soste.fi