fi | sv | eng

SOSTE ja RAY pääyhteistyökumppaneita Porin SuomiAreenassa

18.01.2016, 08:00

Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE ja Raha-automaattiyhdistys RAY ovat vuoden 2016 SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita. SuomiAreena järjestetään 11. – 15. heinäkuuta Porissa.

SuomiAreenan pääteemoina ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. SOSTEn ja RAY:n lisäksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat työ- ja elinkeinoministeriö ja DNA.

”Sosiaali- ja terveysalan järjestöissä on 1,3 miljoonaa jäsentä ja niissä toimii vuosittain yli puoli miljoonaa vapaaehtoista. Vapaaehtoisten lisäksi sosiaali- ja terveysalan järjestöissä työskentelee noin 30 000 ammattilaista. Olemme ylpeitä, että voimme pitää järjestöjen toimintaa esillä kesän SuomiAreenassa”, SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas sanoo.

Järjestöjen toiminta on suureksi osaksi mahdollista rahapelituottojen ansiosta. Suomalainen rahapelijärjestelmä on suuren muutoksen edessä. Parhaillaan valmistellaan kolmen nykyisen rahapeliyhteisön –Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen ja Fintoton – rahapelitoimintojen yhdistämistä uuteen valtion kokonaan omistamaan rahapeliyhtiöön.

”Rahapelifuusion keskellä on arvokasta että SOSTE ja RAY ovat yhdessä kertomassa kansalaistoiminnan merkityksestä. Yhteistyö on paras tapa turvata kansalaistoiminnan tulevaisuus”, pääsihteeri Kiukas kertoo.

Viiden päivän aikana SOSTE näkyy sekä keskustelutilaisuuksissa että Kansalaistorilla. Tapahtumissa esitellään kansalaistoiminnan monipuolisuutta ja tarjotaan ihmisille mahdollisuuksia osallistua.

”SOSTEn lisäksi tapahtumaan osallistuu kymmeniä muita kansalaisjärjestöjä. Järjestöistä löytyy osallistumismahdollisuuksia kaikille”, Kiukas sanoo.

Vuodesta 2006 järjestetty SuomiAreena on Suomen suurin poliittinen keskustelutapahtuma. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 58 000 osallistujaa.

Lisätietoja

pääsihteeri Vertti Kiukas, SOSTE, puh. 040 592 4287
yhteiskuntasuhdepäällikkö Timo Lehtinen, SOSTE, puh. 040 158 2212