fi | sv | eng

SOSTE ei ole mukana sote-uudistuksen valmisteluryhmissä

14.09.2015, 14:41

SOSTE jäi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmisteluryhmien ulkopuolelle. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE ei päässyt edustamaan sosiaali- ja terveysalan järjestöjä sote-uudistusta valmistelevaan projektiryhmään. Vielä viime vaalikaudella SOSTE oli mukana sote-uudistuksen valmisteluryhmässä.

Nykyinen hallitus on koonnut sote- ja aluehallintouudistusta käsittelevän ohjaus- ja projektiryhmät pelkästään valtionhallinnon edustajista, jotka tulevat valtiovarainministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, oikeusministeriöstä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.  Työryhmissä ei ole edustajia sosiaali- ja terveysalan järjestöistä. SOSTEn lisäksi myös Kuntaliitto jäi projektiryhmän ulkopuolelle.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö julkistivat virkamiesohjausryhmän ja projektiryhmän kokoonpanon perjantaina 11.9. Ryhmät valmistelevat sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja sen rahoitusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta. Ryhmien toimikausi alkaa lokakuun alussa ja jatkuu vuoden 2019 huhtikuuhun.

Ohjausryhmää johtaa STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, varapuheenjohtajana toimii VM:n valtiosihteeri Martti Hetemäki. Projektiryhmän työtä johtaa alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, joka toimii sote- ja aluehallintouudistusten projektijohtajana.

Lue lisää