fi | sv | eng

SOSTE: budjettikehyksen leikkaukset osuvat kipeästi työttömiin lapsiperheisiin

26.03.2014, 00:47

”Kestävä hyvinvointi vaatii kestävän talouden: ilman julkisen talouden kohtuullista tasapainoa, hyvinvointia ei voida ylläpitää. Tasapainotus olisi kuitenkin tehtävä oikeudenmukaisesti”, toteaa SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

Hallitus on tähän asti onnistunut kaventamaan tuloeroja ja pystynyt jossain määrin helpottamaan pienituloisten asemaa. Nämä investoinnit ovat olleet paitsi tarpeen inhimillisesti, myös järkeviä taloudellisesti, pienituloiset käyttävät tulonsa kulutukseen.

Esitetty budjettikehys kääntää hyvän suunnan ja leikkaa sosiaaliturvaa huolestuttavalla tavalla: lapsilisiä esitetään leikattavan 110 miljoonaa euroa, työttömyysturvaa leikataan 50 miljoonaa ja sosiaaliturvaindeksit jäädytetään kolmen neljänneksen osalta.

”Työtöntä lapsiperhettä kuritetaan kolmea kautta: lapsilisiä leikataan, työttömyysturvaa leikataan, asumistuki ei nouse kustannusten tahdissa. Näin ei rakenneta kestävää kasvua ja hyvinvointia”, toteaa Kiukas. SOSTE odottaa, että hallituksella on jatkossa uskallusta panostaa eniten tukea tarvitseviin.

Lisätietoja

pääsihteeri Vertti Kiukas 
puh. 040 592 4287
vertti.kiukas@soste.fi

SOSTEblogissa

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 250 sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja yhteisöä. SOSTEn tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta, jossa järjestöillä on vahva rooli.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: