fi | sv | eng

Peter Nyman kokeilee tulevaisuuttaan - kuukausi aikaa SuomiAreenan Innovaatioklubiin

16.06.2014, 10:51

SOSTEn Innovaatioklubilla SuomiAreenalla 16.7. etsitään uusia ideoita esteettömään asumiseen. Klubin juontaja Peter Nyman kokeili itse, millaisia rajoitteita arjessa voi olla 75-vuotiaana.

Nyman testasi AgeMan-ikäpukua arkisissa toimissa kuten portaiden nousussa, astianpesukoneen tyhjentämisessä ja autoon asettautumisessa.

”Kyllä se treenistä menee”, tiivisti urheilullinen uutisankkuri, vaikka puvun tuomat 22 lisäkiloa eivät hänen liikkumistaan näyttäneet vielä kovin paljon rajoittavan.

Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestön SOSTEn Innovaatioklubilla 16.7. keskustellaan asumisen esteettömyydestä. Omat innovaationsa esittelevät niin näkövammainen valaistusasiantuntija, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi, esteettömyyskeskus ESKEn johtaja, arkkitehti Kirsti Pesola kuin Oulun apulaiskaupunginjohtaja, hyvinvointipalveluista vastaava Sinikka Salo ja ikäpukua itsekin kokeillut kolumnisti Rosa Meriläinen.

Klubin jälkeen siirrytään kansalaisjärjestöjen kokeiluradalle testaamaan käytännössä, millaista olisi vaikkapa näkövammaisen tai liikuntarajoitteisen ikäihmisen elämä tai millaisia esteettömyyttä parantavia ratkaisuja pieneenkin kotiin voidaan rakentaa. Kokeiluradalla pääsee keskustelemaan myös muistiin liittyvistä pulmista ja ratkaisuista.

AgeMan-ikäpuku on Avaava Oy:n Suomeen tuoma suunnittelun apuväline, jonka avulla voidaan käytännössä testata, miten esimerkiksi ikäihmisten näkökulmasta toimivat erilaiset heille suunnitellut tuotteet ja palvelut. AgeMan vierailee myös Innovaatioklubilla ja kansalaisjärjestöjen kokeiluradalla.

Tervetuloa esteettömän asumisen innovaatioklubille!