fi | sv | eng

Pääministeri Sipilä SOSTEn foorumissa: Järjestöt tekevät korvaamatonta työtä

26.01.2016, 11:49

Pääministeri Juha Sipilän mukaan järjestöillä on tärkeä rooli sote-uudistuksen toteutuksessa. Sipilä katsoo, että järjestöjen ja julkisen sektorin läheiset suhteet ovat voimavara pienessä maassa.

”On tärkeää, että järjestöjen ääni kuuluu sote-uudistuksen käytännön implementoinnissa. Varsinkin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä järjestöt tekevät Suomessa korvaamatonta työtä.” pääministeri Sipilä sanoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen foorumissa.

Sipilä sanoi aktiivisen kansalaisyhteiskunnan ja aktiivisten järjestöjen olleen suuri apu myös maahanmuuttajien vastaanottamisessa. Hän katsoi järjestöjen asiantuntemusta ja vapaaehtoistyötä tarvittavan edelleen sekä akuutissa tilanteessa että kotouttamisessa.

”Ulkomailla on oltu kateellisia siitä, miten Suomessa viranomaisten ja järjestökentän yhteistyö on sujunut. Vapaaehtoistyön ja järjestöjen merkitys on maahanmuuttokysymyksessä ollut ratkaiseva.” pääministeri Sipilä kertoi.

SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas kiitti pääministeriä luottamuksesta järjestöjen asiantuntemukseen.

”Hyvinvointivaltiota on rakennettu järjestöjen, kuntien ja valtion tiiviissä yhteistyössä ihmisen parhaaksi. Kumppanuutta tarvitaan myös tulevaisuuden palveluissa.” pääsihteeri Kiukas muistutti.

”Tavallisen ihmisen arki ja käyttäjäkokemus kanavoituu järjestöjen kautta valmisteluun. Sitä tarvitaan, jos halutaan rakentaa palvelut apua tarvitsevien ihmisten, eikä järjestelmän näkökulmasta. Tässä on myös suurin mahdollisuus sekä parantaa laatua että saavuttaa merkittäviä säästöjä.” pääsihteeri Kiukas sanoi.

Pääministeri Sipilä puhui tiistaina SOSTEn järjestöjohdon foorumissa, joka on vuosittainen sosiaali- ja terveysjärjestöjen johdon tapaaminen. Kaksipäiväisen foorumin aiheina ovat sote-uudistus ja vuoden 2017 kuntavaalit.

Lisätietoja

pääsihteeri Vertti Kiukas, SOSTE, puh. 040 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi