fi | sv | eng

Noste-lehti lopetetaan

18.01.2016, 10:00

SOSTE ja Huoltaja-säätiö ovat päättäneet lakkauttaa yhdessä julkaisemansa Noste-lehden taloudellisten syiden perusteella. Laatulehtenä tunnettu sosiaali- ja terveysalan riippumaton aikakauslehti on ilmestynyt vuodesta 2013.

Julkaisijoille keskeistä on ollut tehdä laadukasta sosiaali- ja terveysalan yleisaikakauslehteä. Lehden kustannuksista suuri osa on katettu tilaus- ja ilmoitustuotoilla, mutta printtimedian alamäen takia tuotot ovat pienentyneet. Tämän vuoksi julkaisijat ovat todenneet, että lehden laadun säilyttäminen ei ole enää mahdollista.

Tässä tilanteessa Nosteen julkaisijat pitävät lehden lakkauttamista vastuullisena ratkaisuna. Laatulehteä ei voi tehdä riittämättömillä resursseilla eikä huonoa lehteä kannata tehdä. Se on sekä julkaisijoiden että lehden tilaajien ja lukijoiden etu.

Samalla Nosteen julkaisijat eivät myöskään ole halunneet lähteä entisestään tinkimään ammattijournalistien palkkioista. Journalistisella kunnianhimolla toimitetun Nosteen tekijäjoukossa on ollut maan ykkösrivin toimittajia, valokuvaajia ja graafikoita.

Nosteen lopettamisella ei ole suoria henkilöstövaikutuksia. Lehden päätoimittaja Panu Laturi keskittyy SOSTEn vaikuttamistoiminnan sekä tutkimus-, tapahtuma- ja koulutustoiminnan johtamiseen. Lehden toimituspäällikkönä työskennellyt Lea Suoninen-Erhiö siirtyi viime syksynä Huoltaja-säätiön toiminnanjohtajaksi.

Lisätietoja

Panu Laturi, päätoimittaja, johtaja, SOSTE, puh. 050 520 8337, panu.laturi@soste.fi

Lea Suoninen-Erhiö, Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja, puh. 050 441 7063, lea.suoninen-erhio@huoltaja-saatio.fi