fi | sv | eng

Mitä jos tää on hirveä virhe?

12.03.2013, 12:01

Kollegan kanssa olemme miettineet paljon päättämisen ja tekemisen välistä suhdetta. Näiden kahden asian väliin mahtuu kokonainen mahdollisuuksien universumi.

Yksi haluaa estää nuoria syrjäytymästä ja lopettaa köyhyyden, toinen raivaa seminaarin eturiviin tilaa pyörätuolille. Yksi nousee puhujapönttöön, mutta kuka valmisteli puheen, kuka varasi tilat, kuka osoittaa sormella mistä löytyy vessa?

Mitä ylimalkaisempi tavoite, sitä paksumpi pimeys meidät piirittää. Millaisiin osatavoitteisiin maailman pelastaminen jaetaan? Joskus Synkmetsän edessä seistessä käy mielessä kääntyä ympäri ja juosta niityn poikki joenvarteen. Istua alas, käyttää maalaisjärkeä ja totella yksin sitä. Ehkä mokata samalla, mutta ainakin tietää mitä oli tekemässä.

Siskonpoikani täyttää kohta kaksi vuotta. Pienen pojan näkökulmasta päättämisen ja tekemisen välistä ongelmaa ei ole. Legolinnat hajoavat, pehmolelut vierivät sohvan alle. Kysyn, mikä nyt avuksi. Poika aloittaa rakentamisen alusta tai ryömii sohvan alle kurkottamaan lelunsa perään.

- Täti auttaa, poika sanoo, jos ei itse ihan yletä.

Mitä sinä olet tehnyt tänään?

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti:
 

Kokeillut...

Nimi:

... onnistunut ja epäonnistunut. Parhaimmillaan kokelemisella syntyy helmiä!

12.03.2013, 19:15

(Ei otsikkoa)

Nimi:

Juurikin niin!

Kati Virtanen

13.03.2013, 12:56