fi | sv | eng

Kuntoutusverkosto (KUVE): Kuntoutusta uudistamaan kuntoutujan etu edellä

28.09.2015, 12:31

SOSTEn ja Kuntoutussäätiön perustaman Kuntoutusverkoston toiminta käynnistyy lokakuussa. Erilaiset toimijat ovat kiinnostuneet verkostosta ja se onkin avattu myös muille kuin järjestöille. Kaikki toimijat, joiden jäsen-, asiakas- ja kohderyhmiä kuntoutuksen kysymykset koskettavat ovat tervetulleita mukaan.

”Tarve yhteiselle verkostolle on suuri. Kuntoutusasiain neuvottelukunnan työ päättyy ja yhteiskunnallisesti ollaan isojen muutosten edessä”, toteaa verkoston puheenjohtaja Pekka Lapinleimu.

”Kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus on hallitusohjelmassa, osatyökykyisten työllistämiseen panostetaan, digitalisaatio lisääntyy ja kilpailutus haastaa toimijoita”, Lapinleimu havainnollistaa. Kuntoutusverkosto toimii keskinäisen yhteistyön, oppimisen ja vaikuttamisen foorumina.

”Verkostossa haluamme kuulla kuntoutuksen toimijoiden moninaisuutta ja edistää kuntoutujan aseman paranemista.”

Kuntoutusverkoston ensimmäinen kokous on maanantaina 26.10.2015 klo 13–15 Kuuloliitossa. Kokouksessa käsitellään uudistuvaa hankintalakia koskevia kysymyksiä. Yhteistä keskustelua alustaa hankintalakiin ja siihen liittyviin laatukysymyksiin perehtynyt SOSTEn erityisasiantuntija Kirsi Väätämöinen. Lisäksi kokouksessa suunnitellaan yhdessä verkoston tulevaa toimintaa.

Verkoston toinen kokous pidetään perjantaina 27.11.2015 klo 8.30–10, paikka ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

Kerro meille kiinnostuksestasi liittyä verkostoon: paivi.opari@soste.fi

Lisätietoja

Kuntoutusverkoston puheenjohtaja Pekka Lapinleimu, Kuuloliitto, puh. 040 823 2471, pekka.lapinleimu@kuuloliitto.fi
Erityisasiantuntija Päivi Opari, SOSTE, 040 588 6154, paivi.opari@soste.fi
Toimitusjohtaja Soile Kuitunen, Kuntoutussäätiö, 044 781 3117, soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi

Lue lisää