fi | sv | eng

Kunnat haluavat yhteistyötä järjestöjen kanssa

13.10.2015, 15:16

Tuoreen kyselyn mukaan järjestöjen ja vapaaehtoisten tekemä työ täydentää kuntien palveluita. Kunnat myös suhtautuvat myönteisesti järjestöjen kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Tästä huolimatta talousvaikeuksissa olevat kunnat eivät ole lisäämässä järjestöjen avustuksia tai tilojen maksutonta käyttöä.

Kyselyyn vastanneista 95 prosenttia arvioi, että järjestöjen ja kuntien yhteistyön kehittäminen kuuluu niin kunnalle kuin järjestöille. Vastaajista 66 prosenttia katsoi, että palvelujen tuottaminen on myös järjestöille kuuluva tehtävä.

Järjestöt ja kunnat tekevät yhteistyötä eniten sosiaali- ja terveystoimessa sekä sivistys- ja liikuntatoimessa, erityisesti ikäihmisten, lasten ja nuorten palveluissa sekä urheiluseuratoiminnassa.

Kyselyn toteuttivat kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE, Kuntaliitto ja Kansalaisareena ry. Kysely tehtiin huhti-toukokuussa kuntien hallinto- ja toimialajohtajille. Vastaajia kertyi 141 kuntien edustajaa yhteensä 114 kunnasta. Kunnista 36 prosenttia vastasi kyselyyn. Tulokset julkaistiin tänään pidetyssä Demokratiapäivän seminaarissa.

Eija Tynnilä

Lue lisää