fi | sv | eng

Kohtaamisen konkarit tapasivat kahdeksannen kerran

04.04.2013, 09:33

Anne Astikainen, Erityisasiantuntija

Perinteiset valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät järjestettiin Jyväskylässä 12.-13.3. Päivien punaisena lankana oli Hyvinvointia yli rajojen. Tavoitteena oli esitellä kohtaamispaikkojen kehittämisen hyviä käytäntöjä ja pohtia uusia mahdollisuuksia.

Itseäni kiinnostaa kohtaamisen tarve ja paikka tämän päivän maailmassa. Talouskasvu saavuttanee jonain päivänä rajansa. Oli niin tai näin, talouden hedelmät eivät jakaudu tasaisesti kaikille, eivät varsinkaan niille jotka eniten tarvitsisivat. Professori Aila-Leena Matthies kuvasi kehitystä, jossa talouskasvusta on tullut itseisarvo eikä hyvinvoinnin jakaja.

Olisiko nyt aika ottaa kohtaaminen uudeksi hyvinvoinnin lähteeksi talouskasvun sijaan? Onnistuisiko kohtaamisen ja välittämisen aatos jokaiseen päivään, jokaiseen kohtaamiseen ja kaikille työpaikoille.

Raha-automaattiyhdistyksen seurantapäällikkö Janne Jalava puhui olohuone-strategiasta, pientenkin kohtaamispaikkojen tärkeydestä eri puolilla maata. Tällainen toiminta on RAY:n strategian mukaista ja juuri sellaista toimintaa, josta hyötyvät kansalaiset ja järjestötoimijat. Lisäksi mm. kuntien on helppo tehdä yhteistyötä kohtaamispaikkojen kanssa.

Jyväskylän kohtaamispaikkapäivillä oli yli 250 kohtaamisen konkaria. Seuraavia päiviä odotellessa voimme jokainen lisätä itsemme ja toistemme hyvinvointia rikastavissa kohtaamisissa.

Kohtaamispaikkapäiville kokoontuu vuosittain eri alojen ammattilaisia ja vapaaehtoisia, joita kohtaamisen tematiikka kiinnostaa. Oleellista päivillä on verkostoituminen ja uusien ideoiden saaminen omaan työhön.

Jyväskylän kohtaamispaikkapäivien materiaalit löytyvät Mataran -sivulta.

Päivistä koottu videoklippi linkissä.

Yle Keski-Suomen lähetys.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: