fi | sv | eng

Sosiaalibarometri

Ajankohtainen arvio hyvinvoinnista, palveluista ja palvelujärjestelmän muutoksista

SOSTE tutkii sosiaali- ja terveyspolitiikan sekä -palveluiden ja tärkeimpien hyvinvointipalveluiden tilaa ja ennakoi niiden muutoksia ihmisten hyvinvoinnin ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen näkökulmasta. Sosiaalibarometristä selviää, mitä palveluista vastaavat johtajat kuntien sosiaali- ja terveystoimessa sekä paikallistason Kelan ja TE-palveluissa ajattelevat oman toimialansa ja ihmisten hyvinvoinnin kehityksestä. Viime vuosina arvioita on lisäksi kysytty sosiaalityöntekijöiltä ja Kelan etuuskäsittelyn työntekijöiltä. 

Vuosittain toistuvien kysymysten lisäksi kunkin vuoden barometri käsittelee ajankohtaisia teemoja. Sosiaalibarometria on tehty vuosittain vuodesta 1991. Ajankohtainen barometri löytyy alta. Katso myös Sosiaalibarometrit 2012 - 2016 ja Sosiaalibarometri 2017. Käytä somessa tägiä #sosiaalibaro.


Sosiaalibarometri 2018

Sosiaalibarometri 2018 luotaa sosiaali- ja terveysjohtajien, sosiaalityöntekijöiden, Kelan johtajien ja Kelan toimihenkilöiden näkemyksiä perustoimeentulotuen Kela-siirron onnistumisesta. Selvitys kertoo myös vastaajien arviot maakunta- ja sote-uudistuksesta ja toimeentuloturvan kehittämisestä. Tulokset perustuvat alkuvuonna 2018 kerättyyn laajaan ja edustavaan aineistoon.

Sosiaalibarometri 2018 teemat, suositukset ja päätulokset

  1. Eriarvoisuus ja toimeentuloturvajärjestelmän kehittäminen
  2. Sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistus
  3. Perustoimeentulotuen Kela-siirto

Lue koko barometri ja esittelymateriaali


Uutisia