fi | sv | eng

Esitteet

Tiiviisti ajankohtaisista aiheista.


Järjestöissä tiedetään, mitä kuntalaiset tarvitsevat 

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö

Kunnossa oleva talous on kuntalaisten hyvinvoinnin edellytys ja kuntalaisten hyvinvointi kestävän talouden kivijalka. Näitä molempia tavoitellessaan kunta saa sosiaali- ja terveysalan järjestöistä hyvän kumppanin. Tutustu järjestöjen toimintaan ja huomaa, mitä kaikkea kumppanuus voi olla ja antaa. Esitteessä käytännön tietoa kuntien ja järjestöjen yhteistyöhön.

Julkaisu selailtavassa muodossa

Julkaisu tulostettavassa muodossa

Julkaisu ruotsiksi


 

Sosiaali- ja terveysjärjestöt hyvinvoinnin rakentajina

Tämä julkaisu sisältää tutkittua tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöistä: määristä, jäsenistä, vapaaehtoisista, toimialoista, toimintamuodoista,
palveluista, työllistämisestä, resursseista ja tulevaisuudennäkymistä. Faktojen kautta avautuu koko suomalaisen sosiaali- ja terveysjärjestökentän laaja kirjo. Päättäjät haastetaan vahvistamaan yhdistystoimintaa.

Julkaisu selailtavassa muodossa

Julkaisu tulostettavassa muodossa


Kuule, kansalaisilla on asiaa!

Kansalaisbarometri 2011 tiivistys

Tässä julkaisussa puhutaan selvää suomea siitä, miten suomalaiset voivat. Ääneen pääsevät myös maan hiljaiset; ne joille pahoinvointi ja huono-osaisuus kasaantuvat. SOSTE on koonnut tuhansien tavallisten kansalaisten mielipiteet Sinulle päätöksenteon tueksi. Eihän hyvinvointivaltiossa tehdä päätöksiä kansalaisia kuulematta – eihän?

Julkaisu selailtavassa muodossa

Julkaisu tulostettavassa muodossa


Suomalaisten alkoholiasenteet 2012


Mitä ajattelevat tavalliset suomalaiset alkoholin kulutustasosta ja alkoholipoliittisista toimenpiteistä tällä hetkellä? Pitäisikö keskioluen myynti sallia vain Alkon myymälöissä? Pitäisikö neljään aamuyöllä auki olevat ravintolat sulkea nykyistä aikaisemmin päihdehaittojen vähentämiseksi? Suomalaisten alkoholiasenteet 2012 antaa osaltaan poliittisille päättäjille tukea tehdä terveyden kannalta suotuisia ratkaisuja. Suomalaisten alkoholiasenteet -selvitys toteutettiin nyt neljättä kertaa ja sitä varten haastateltiin huhtikuussa 1003 suomalaista.

Lue tiedote.

Suomalaisten alkoholiasenteet 2012 selailtavassa muodossa.


Kansalaisbarometri 2011 – Hyvinvointi, palvelut ja osallisuus kansalaismielipiteissä

Aki Siltaniemi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Marjukka Luhtanen, Anne Perälahti, Riitta Särkelä


Toista kertaa toteutettu Kansalaisbarometri perustuu alkukesällä 2011 tehtyyn laajaan, yli 3600 suomalaisen mielipiteitä kartoittaneeseen kyselyyn. Tavoitteena on vahvistaa kansalaisten ääntä hyvinvointia ja hyvinvointipalveluja koskevassa keskustelussa, päätöksenteossa ja kehittämistyössä. Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto 2011, 250 sivua, hinta 25 euroa.

Lue selailtavassa muodossa.

Lue pdf -muodossa.


Tilaukset

Sähköpostitse julkaisut@soste.fi.

Huomaa!

SOSTE suosittelee -sarja

Barometrien johtopäätösten tiiviit suositukset.

Lue lisää


Tilaa julkaisuja