fi | sv | eng

JärjestöStara 2012 -palkinto

16.11.2012, 13:15

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) JärjestöStara 2012 –palkinto luovutetaan Raimo Matikaiselle Järjestöfoorumissa Ilomantsissa 16.11.2012

Raimo Matikainen on tehnyt pitkän ja näyttävän työuran mielenterveystyön edistäjänä mm Pohjois-Karjalan Mielenterveyden tuen toiminnanjohtajana. Raimo Matikainen on toiminut valtakunnallisissa luottamustehtävissä mm. Mielenterveyden keskusliiton hallituksen puheenjohtajana, edistänyt vapaaehtoistoimintaa, kokemusasiantuntijuuden vahvistumista ja ylipäätään heikommassa asemassa olevien ihmisten äänen kuulumista. Raimo on ollut uuden luoja ja kehittäjä: Raimo on yksi Soroppi ry:n perustajista, ollut mukana käynnistämässä Kansalaistalon toimintaa ja toiminut aloitteellisena mielenterveyskuntoutujien itsenäisen asumisen kehittämisessä sekä tehnyt monipuolisesti lähialueyhteistyötä Venäjän Karjalassa. Raimo on ollut ensimmäisiä järjestötoimijoita, jotka ovat tehneet kouluyhteistyötä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi kouluissa.

Raimo on moniulotteinen ja näkyvä persoona, periksiantamaton ja sinnikäs. Hän on tuonut rohkeasti esille omaa kokemustaan mielenterveyden ongelmista ja antanut esimerkkiä muille selviytymisestä. Raimo on jäänyt eläkkeelle leipätyöstään mutta jatkaa järjestö- ja kansalaistoimijana. Raimo on tähtensä ansainnut!

JärjestöStara –palkinto on Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) perustama palkinto, joka luovutetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on omalla toiminnallaan edesauttanut, innostanut ja rakentanut yhteistyötä järjestön/järjestöjen toiminnan mahdollistamiseksi maakunnassa. Ensimmäisen JärjestöStara palkinnon sai vuonna 2011 Irma Nykänen Lieksasta.

Järjestöfoorumin ohjelma

Lisätietoja

Elina Pajula (Janen sihteeri),
elina.pajula@soste.fi, puh. 050 5587460