fi | sv | eng

Järjestökysely tuotti yli 100 saavutusta

10.05.2016, 13:08

SOSTEn jäsenjärjestöille lähetettyyn kyselyyn järjestöjen merkittävimmistä saavutuksista tuli yli 100 vastausta.Vastaukset osoittavat hienosti, miten laajaa ja monipuolista sote-järjestöjen toiminta on ja miten suuri merkitys järjestöillä on hyvinvoinnin rakentajina Suomessa.

Saavutuksistaan kertoivat muiden muassa Suomen Punainen Risti, Suomen Syöpäyhdistys, Barnavårdsföreningen i Finland ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.
  

Järjestö hoitaa kolmanneksen Suomen vesialueiden pelastustehtävistä

Esimerkiksi Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastusmiehistöt suorittivat vuonna 2015 yhteensä 1 648 pelastus- ja avustustehtävää merellä ja järvillä. Määrä on noin kolmannes kaikista Suomen vesialueiden pelastus- ja avustustehtävistä – loput hoitivat Rajavartiolaitos ja muut pelastusviranomaiset.

Apua sai 3 170 ihmistä 1 318 aluksessa. Toiminnan ansiosta 58 ihmistä pelastui todennäköiseltä menehtymiseltä. Ja kaikki tämä siis vapaaehtoistyönä!


Kuva: Jussi Lammi


Tieto lisääntynyt allergioista, astmasta ja yliherkkyyksistä

Astma- ja Allergialiitto on järjestänyt Allergiaviikon, jokakeväisen kampanjan, jo pian 20 keväänä. Kampanjan ansiosta tieto allergioista, astmasta ja yliherkkyyksistä on lisääntynyt. Allergiset itse havahtuvat oireisiin ja niiden tehokkaaseen hoitoon, ja heidän läheisensä ja suomalaiset ylipäätään ymmärtävät oireet ja ottavat läheisensä herkkyydet todesta.
  

Takaustoiminnalla autettu 10 000 velkakierteeseen joutunutta

Takuu-Säätiö on takaustoiminnan kautta järjestellyt vuodesta 1990 lähtien noin 10 000 ihmisen velat. Säätiö myöntää takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa yhdellä uudella lainalla. Velkojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi auttaa ulos velkakierteestä. Vapaaehtoinen velkajärjestely on mahdollista RAY:n myöntämää takauspääomaa vastaan. Toimintamalli palvelee ongelmavelkaisia kotitalouksia, joiden vakuudettomat kulutusluotot ovat yhteensä korkeintaan 34 000 euroa.
 

Saavutukset Järjestö100-kampanjaan ja Innokylään

SOSTE käyttää kyselyllä kerättyä tietoa järjestöjen yhteisessä vaikuttamis- ja mediatyössä, kuten Järjestö100-kampanjassa 2017.

SOSTE ottaa myös kesälomien jälkeen yhteyttä niihin järjestöihin, joiden saavutus on levitettävissä mutta ei ole vielä Innokylässä, ja auttaa tarvittaessa kuvaamaan toimintamallin Innokylään.
  

Lisätietoja

Järjestö100-kampanja
Kiril Häyrinen
järjestöpäällikkö
kiril.hayrinen(at)soste.fi
p. 040 051 6163

Innokylä
Tuula Kolari
koordinaattori
tuula.kolar(at)soste.fi
p. 040 754 5903