fi | sv | eng

Innopalkinto huumeiden käyttäjien vertaistoimintaa kehittävälle Katuklinikalle

18.11.2014, 10:02

Vuoden 2014 Innopalkinto on myönnetty Katuklinikka-toimintamallille. Vertaistoimijoiden ja ammattilaisten yhteistyön avulla pyritään huumeiden käyttäjät saamaan palvelujen ja hoidon piiriin. Kehitetyn toimintamallin myötä hoitoa saaneiden huumeiden käyttäjien terveyshaitat ovat vähentyneet.

Perusteluiden mukaan Katuklinikka-toimintamalli täytti hakijoista parhaiten arviointikriteerit, joissa painotus oli sektorirajojen ylittymisessä, kustannushyödyissä sekä toimintamallin selkeydessä ja siirrettävyydessä. Mallin ovat kehittäneet Liisa Osolanus, Helena Virokannas, Mija Alho, Maarit Rauhala sekä Vinkin ja Katuklinikan vertaistoimijat. Innopalkinnon voittaja.

Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan innovaatioyhteisö, joka kokoaa alan kehittämistyön tuloksia ja levittää toimintamalleja. Palkinnon myönsi Innokylän johtoryhmä, jossa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, THL, Suomen Kuntaliitto, SOSTE, Raha-automaattiyhdistys, Sitra ja Oulun kaupunki.

Palkinnon jakoi sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn puolesta ylijohtaja Raimo Ikonen 18.11.2014 Innomarkkinoilla. Innopalkinto jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpailun myötä Innokylä haastaa hyvinvointi- ja terveysalan toimijoita etsimään ja kuvaamaan sekä hankkeissa että perustyössä syntyneitä toimintamalleja.

Innopalkinnon yleisöäänestyksen voitti Verna – naiset vertaisina päihdetyön kentällä, huikealla 479 äänellä. 

Lue myös