fi | sv | eng

Hyvinvointitalouden edistämispalkinnon sai ME-säätiö

08.10.2015, 13:45

Vuoden 2015 hyvinvointitalouden edistämispalkinto, SOSTE-palkinto, on jaettu ME-säätiölle. Palkintoraati katsoo, että ME-säätiö ja sen perustajat antavat suomalaiselle yritysjohdolle hyvän esimerkin siitä, miten tärkeää hyvinvointi, hyvinvoinnin edistäminen ja sosiaalisen luottamuksen rakentaminen on.

Palkintoraadin mukaan ME-säätiön esimerkki kannustaa myös järjestöjä yritysyhteistyön vahvistamiseen ja uusien rahoituskanavien etsimiseen. Suomalaisen hyvinvointitalouden rakentuminen edellyttää yritysten ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen nykyistä tiiviimpää yhteistyötä.

ME-säätiö valikoitui SOSTE-palkinnon saajaksi, koska säätiön perustajat haluavat tukea suomalaista kansalaisyhteiskuntaa. Säätiön ajattelussa ei aseteta vastakkain hyvinvoinnin eri tuottajia, vaan itseisarvona nähdään hyvinvointiyhteiskunnan ja hyvinvointitalouden vahvistaminen.

Viisijäseninen palkintoraati perusteli valintaa seuraavasti:

toiminnanjohtaja Ulla Nord, ME-säätiö,
(Kuva: Heli Sorjonen)

Kuvanveistäjä Erkki Kannoston suunnittelema SOSTE-palvelinto
(Kuva: Veikko Somepuro)

"ME-säätiön tausta ja toimintaperiaatteet käyvät erinomaisesti yksiin hyvinvointitalouden perusajatusten kanssa – taloudellinen toiminta tukee hyvinvointia ja toisaalta hyvinvointi luo edellytykset taloudelliselle toiminnalle. ME-säätiön perusajatuksessa välittyvät ideat, jotka ovat keskeisiä hyvinvointivaltion ja -yhteiskunnan toiminnassa: Heikommista pidetään huolta ja kaikki pyritään pitämään mukana aktiivisina yhteiskunnan jäseninä.”

Me-säätiö on tukenut erilaisia hankkeita joulukuusta 2013 alkaen. Säätiö rekisteröitiin keväällä 2015. Säätiön ovat perustaneet Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen, jotka ovat olleet mukana perustamassa mm. Supercell- ja Sumea-peliyrityksiä. Säätiön toiminta keskittyy pääosin Suomeen.

SOSTE-palkinto on jaettu vuodesta 2014, tänä vuonna palkinto jaettiin toista kertaa. SOSTE-palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena hyvinvointitalouden edistämisestä. Palkinnon myöntää SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry. Tämänvuotiseen palkintoraatiin kuuluivat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, PAM:n puheenjohtaja Ann Selin, OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen, Yleisradion toimittaja Tytti Sulander sekä SOSTEn hallituksen puheenjohtaja Jukka Tahvanainen.

Lisätietoja ME-säätiöstä:
toiminnanjohtaja Ulla Nord, ME-säätiö
puh. 050 578 1259

Lisätietoja SOSTE-palkinnosta:
pääsihteeri Vertti Kiukas, SOSTE
puh. 040 592 4287

Lue lisää