fi | sv | eng

Et vaan osaa, urpo

12.11.2013, 10:14

Kati Virtanen, kehittäjä

Tökin vihreää luuria, kun matkapuhelimen ruutu alkoi vilkkua. Mitään ei tapahtunut. Ei siinä mitään, siellä oli vain ihminen, jota olin yrittänyt tavoitella monta viikkoa. Tökin lisää, sitten tuli kollegakin tökkimään. Puhelu kuoli.

Uusi, kaunis puhelimeni ei osannut käyttäytyä.

Kokemus vahvisti tunnettani siitä, että maailmankaikkeudessa on liikaa urpoa teknologiaa.

Meillä kaikilla on kokemuksia kopiokoneista, joiden äärellä pitää suorittaa meditatiivisia katumusharjoituksia, mikäli laite menee vahingossa ohisyötölle. Avaa. Sulje. Kieri. Maahan.

Tämän takia olen innoissani, kun SOSTE alkaa kerätä käyttäjäpalautetta verkkopalvelustaan Innokylässä. Verkkopalvelut ovat jatkuvassa liikkeessä ja niiden tulee olla sidoksissa todellisuuteen, joka niiden ympärillä elää. Ne ovat syntyneet, koska käyttäjät tarvitsevat niitä. Näin ainakin tulisi olla.

Palveluiden kehittämiseen tarvitaan heitä, jotka eivät löydä, tykkää tai osaa. Heiltä saadaan tietoa, jota liian lähellä olevat eivät huomaa. Osaamattomuus on teknologian tyhmyyttä, ei käyttäjän. Yhtä lailla tekemiseen tarvitaan ulkopuolelta virtaavaa energiaa, joka kuplii valloilleen unelmina, utopioina ja ideoina vailla rajoja. Puhun sinusta.

Uskallatko kommentoida?

Lue lisää

SOSTE kutsuu mukaan verkkosivujen kehittämistyöhön Innokylään. Työtä tehdään yhdessä ja avoimesti.  Tule mukaan yhteiseen aivoriiheen ja opi matkalla jotain itsekin. Heitä lyhyt kommentti tai syvenny pidemmäksi aikaa.

Liity SOSTEn verkkoklubiin.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: