fi | sv | eng

Eduskunnan ryhmät järjestäytyvät, SOSTE mukana

18.08.2015, 14:32

Eduskunnan köyhyysryhmä piti järjestäytymiskokouksen 11.6.2015. Sen puheenjohtajaksi valittiin Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja varapuheenjohtajaksi Antero Laukkanen (kd). Ryhmään pyritään saamaan edustus kaikista eduskuntaryhmistä.

Ryhmä päätti edellisen kauden tapaan jatkaa yhteistyötä SOSTEn, Suomen köyhyyden ja syrjäytyminen vastaisen verkoston EAPN-Fin:in sekä Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston kanssa.

SOSTEa ryhmässä edustavat erityisasiantuntija Anna Järvinen ja kehittämispäällikkö Aki Siltaniemi.

Köyhyysryhmän tavoitteena on tutustua laaja-alaisesti köyhyyttä koskeviin teemoihin ja lisätä tietoisuutta köyhyydestä eduskunnan sisällä. Ryhmä seuraa muun muassa tuloerojen ja eriarvoisuuden kasvua. Ryhmä järjestää yleisöseminaareja, vierailukäyntejä sekä tapaamisia sidosryhmien kanssa.

Eduskunnan terveyden edistämisen ryhmä on muuttanut nimensä Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmäksi. Sen puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Merja Mäkitalo-Ropponen (sdp). Sen varapuheenjohtajaksi valittiin ensimmäisen kauden kansanedustaja Sari Tanus (kd). Ryhmään kuuluvat SOSTEsta erityisasiantuntija Päivi Nykyri (sihteeri) ja erityisasiantuntija Kaarina Tamminiemi.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmä lisää terveyden edistämistä ja terveyserojen kaventamista koskevaa tietoutta poliittisen päätöksenteon tukena. Ryhmään kuuluu kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä.